Skip to main content

Basket League: Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Άρη

Την 14η νίκη του στη Basket League σημείωσε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε με 75-57 του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» παρά τις απουσίες που είχαν, κατόρθωσαν από το ξεκίνημα να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό έχοντας σταθερά διψήφια διαφορά στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. O Oκάρο Γουάιτ με 17 και ο Ντάριλ Μέικον με 16 ήταν οι πρώτοι σκόρερ του «τριφυλλιού», ενώ από το Περιστέρι o Μωραΐτης είχε 11.

Το +8 (8-0 στο 3′) του «τριφυλλιού» στο ξεκίνημα έβαλε τις βάσεις για τη συνέχεια, αφού οι ψηλοί των γηπεδούχων έκαναν σπουδαία δουλειά, προβληματίζοντας διαρκώς την άμυνα του Περιστερίου.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς είχαν 1/9 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 14 πόντους διαφορά (28-14) στο 14′ της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι την ανάπαυλα (40-23) παρά το γεγονός πως ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν είχε σκοράρει στα 6’48” που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι τους 11 (49-38 στο 28′) αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση με συνέπεια η διαφορά ν’ ανέβει ξανά σε υψηλά επίπεδα και το υπόλοιπο της αναμέτρησης να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα με τους «πράσινους» να φτάνουν στην επικράτηση.

Mε επιμέρους σκορ 29-14 στην τελευταία περίοδο, ο Άρης πέτυχε στο Αλεξάνδρειο επί της ΑΕΚ (91-73) την έβδομη νίκη του στην Basket League της φετινής σεζόν.

Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου το ματς ήταν αμφίρροπο με την Ένωση με δύο τρίποντα των Άντι Ράουτινς, Νίκου Παππά στα τελευταία 1’ και 20’’ της περιόδου να μειώνει σε 62-59.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο πολύ δυναμικά και με σερί 14-0 σε μόλις 3’ και 24’’ με δύο τρίποντα των Άντονι Κάουαν, Ολιβιέ Χάνλαν, αύξησε το προβάδισμα του στους 17 πόντους (76-59).

Ο Ράουτινς με τρίποντο (76-62 στο 34’) διέκοψε το σερί του Άρη, αλλά ακολούθησε νέο σερί για τους γηπεδούχους. Με εννέα αναπάντητους πόντους (οι πέντε με ένα τρίποντο από τον Σακούρ Τζούστον), ο Άρης προηγήθηκε με 23 πόντους (85-62) 4’ και 5’’ πριν την λήξη της συνάντησης.