Skip to main content

Σφαίρα στο «Ντραγκάο» στο ντέρμπι Πόρτο-Σπόρτινγκ Λ.

Το πρόσφατο ντέρμπι του πορτογαλικού πρωταθλήματος μεταξύ της Πόρτο και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπορεί να κοστίσει στον Πέπε τιμωρία έως και δύο ετών, βάζοντας τέλος στην καριέρα του.

Το περιστατικό, που χαρακτηρίζεται από έναν αξιομνημόνευτο καυγά μεταξύ παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου των δύο συλλόγων, ο οποίος οδήγησε στην αποβολή τριών ποδοσφαιριστών, κινδυνεύει να έχει μια παράμετρο που συνδέεται με μια σειρά από δυσάρεστα επεισόδια.

Μία από τις τρεις κόκκινες κάρτες δόθηκε στον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν είναι και ο… καλύτερος χαρακτήρας του κόσμου, αν κι αυτό είναι γνωστό. Το πρόβλημα, για τον Πορτογάλο διεθνή κεντρικό αμυντικό αφορά τη δυναμική των όσων έγιναν.

Όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα A Bola, στο 44ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Ρικάρντο Εσγκάιο, παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δέχθηκε κίτρινη κάρτα μετά από φιλονικία με τον Πέπε. Αυτό συνέβη επειδή ο παίκτης των «πρασινόλευκων» ήθελε να δείξει ο Πέπε στον διαιτητή Ζοάο Πινέιρο το αντικείμενο που προσπαθούσε να κρατήσει κρυφό.

Η ανακατασκευή των γεγονότων κινδυνεύει να κοστίσει πολύ στους «Δράκους», συνολικά, αφού ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, κοντά στην περιοχή της Σπόρτινγκ, προσπαθούσε να κρύψει ένα αντικείμενο που, σύμφωνα με την αναφορά του εκπροσώπου του πρωταθλήματος, θα μπορούσε να είναι μια σφαίρα!

Το αντικείμενο είχε ριφθεί προς το γήπεδο από μια από τις εξέδρες του σταδίου «Ντραγκάο», αλλά οι παίκτες της Σπόρτινγκ δεν είχαν συνειδητοποιήσει αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στα πρακτικά της Λίγκας γίνεται λόγος για σφαίρα που έπιασε ο Πέπε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Σπόρτινγκ το παρατήρησαν και ζήτησαν από τον κεντρικό αμυντικό να δείξει το αντικείμενο στον διαιτητή.

Ο Πέπε, ωστόσο, το κρατούσε προσπαθώντας να το κρύψει, αλλά εν τέλει η σφαίρα παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της Λίγκας. Η χειρονομία του παίκτη θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε πειθαρχικό επίπεδο, αν και ο Πέπε ζούσε πάντα με το ρίσκο λόγω της αγωνιστικής συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με τη Record, ο διαιτητής ανέφερε στο φύλλο αγώνα ότι ο κεντρικός αμυντικός επιτέθηκε στον Ούγκο Βιάνα, κλωτσώντας και τον διευθυντή διεθνών σχέσεων της Σπόρτινγκ. Αυτό το είδος επίθεσης σε αξιωματούχο τιμωρείται στην Πορτογαλία με ποινή που κυμαίνεται από δύο μήνες έως δύο χρόνια.