Skip to main content

ΔΟΕ: «Απολύτως ακατάλληλα» τα σεξιστικά σχόλια του Μόρι

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι τα σεξιστικά σχόλια του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι, ήταν «απολύτως ακατάλληλα».

«Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της επιτροπής ”Τόκιο 2020” ήταν απολύτως ακατάλληλα κι έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της ΔΟΕ και τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η ΔΟΕ.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αυτή την εβδομάδα, μετά την κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της και πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας.

Μετά τα σχόλια του Μόρι κατά των γυναικών 440 εθελοντές των Αγώνων παραιτήθηκαν, ενώ υπήρξαν εναντίον του και 5.500 καταγγελίες, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με τους Ιάπωνες διοργανωτές των Αγώνων, δεν ανέφερε περαιτέρω δράση εναντίον του Μόρι, αλλά ανακοίνωσε ότι η Οργανωτική Επιτροπή εκτίμησε επίσης με τη σειρά της τα σχόλια του επικεφαλής της ως ακατάλληλα.

«Ως ηγέτιδα δύναμη του Ολυμπιακού Κινήματος, δεσμευόμαστε στην αποστολή μας να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε την προώθηση των γυναικών στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις δομές, όπως αναφέρεται στον Ολυμπιακό Χάρτη», υπογράμμισε η ΔΟΕ.