Skip to main content

Δια χειρός Σλούκα το πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Λιόσια

Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε με τη δεύτερη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή και να επιστρέψει από τους 16 πόντους για να πάρει τη νίκη με 80-74 απέναντι στην ΑΕΚ, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους», που μετρούν ρεκόρ 11-1, ήταν ο διεθνής γκαρντ Κώστας Σλούκας, που τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους (οι 16 στην 4η περίοδο) και 11 ασίστ.

Από τους ελλιπείς «ερυθρόλευκους» (δεν είχαν διαθέσιμους Παπανικολάου, Μακ Κισικ, Βεζενκοφ, Πρίντεζη) διακρίθηκαν επίσης οι Μάρτιν με 5 πόντους, Λαρεντζάκη με 13 και Ζαν Σαρλ με 12 πόντους.

Η Ένωση παρατάχθηκε με τον Σάββα Συμεωνίδη ως πρώτο προπονητή, καθώς απουσίαζε λόγω κορωνοϊού ο Στέφανος Δέδας, ενώ δεν είχε στη σύνθεσή της Παππά, Ανγκόλα και Κόνιαρη.

Ο Ράουτινς είχε 23 πόντους με 7/10 τρίποντα, ο Χάμε πάλεψε με τους αντίπαλους ψηλούς και πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Κόλομ μέτρησε με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως με τον Κώστα Σλούκα να σημειώνει 19 πόντους από εκείνο το σημείο, πήρε τη νίκη κι έμεινε αήττητος εκτός έδρας παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ υποχώρησε στο 6-7.

Στο 17΄ το σκορ ήταν 28-27 για τους γηπεδούχους, που κράτησαν τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ στο επόμενο τρίλεπτο, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ κατάφερε να εδραιώσει το προβάδισμά της και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 35-27.

Ο Ράουτινς έδινε λύσεις στους «κιτρινόμαυρους» από μακριά και με δύο συνεχή τρίποντα έκανε το 55-39, ενώ ο ίδιος με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 58-43 στο 28΄, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική…

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν σε 58-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ με τον Σλούκα να ευστοχεί σε τρία τρίποντα έφτασαν το σερί τους στο 18-0 σε πέντε λεπτά κι έκαναν την ανατροπή προσπερνώντας με 61-58.

Η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα, με τον Γκρίφιν να κάνει το σκορ 65-63 στο 35΄. Ο Σλούκας όμως συνέχισε να σκοράρει  Ολυμπιακό, ενώ με τρίποντο του Έισι οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 65-70 δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Το νέο τρίποντο του Σλούκα έδωσε αέρα 8 πόντων (65-73) 1΄39΄΄ πριν τη λήξη, ενώ Λαρεντζάκης και Γουόκαπ με εύστοχες βολές συντήρησαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού ως το τέλος.