Skip to main content

Χιμένεθ: «Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι, είναι τα παιδιά μου»

«Μέλι έσταζε» για τους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής της Ένωσης χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές «παιδιά του», ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους μετά το 1-0, τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει το ματς με τους «ερυθρόλευκους» και να κοιτάξει μπροστά.

«Πήραμε τρεις βαθμούς που ήταν πολύ σημαντικοί για μας. Με αυτούς μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο για να φτάσουμε τους στόχους μας. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε με ταπεινότητα και να θυμόμαστε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από τρεις βαθμοί», τόνισε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε:

«Ήρθα χωρίς καμία δέσμευση απέναντι στην ομάδα. Με χρειαζόταν έπειτα από αλλαγές δυο προπονητών. Είναι κάποιες ομάδες που μπορούν να αφήσουν το σημάδι τους στην προσωπική τους ζωή. Η ΑΕΚ το έχει αφήσει σε εμένα. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά προέχουν οι στόχοι της ομάδας. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι». 

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι πρέπει να αλλάξει και να παίρνει η ΑΕΚ τα αποτελέσματα που πρέπει είπε: «Πρέπει να δείχνει μια συμπεριφορά θετική μέσα στο γήπεδο, μια συμπεριφορά γεμάτη φιλοδοξία. Να ξέρουμε ότι μόνο με τη φανέλα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται. Πρέπει να έχουμε την ίδια καλή νοοτροπία για να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να πετύχουμε τους στόχους μας». 

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει το ρόστερ της ΑΕΚ με εκείνο του Ολυμπιακού απάντησε με νόημα: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω κανένα ρόστερ με την ομάδα μου. Για να το πω απλά, τα παιδιά μου για μένα είναι τα πιο όμορφα. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι. Δεν είμαι αντικειμενικός γιατί είμαι ο πατέρας των παιδιών μου και ο προπονητής των παικτών μου».