Skip to main content

Super League: Ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στο ΟΑΚΑ

Η ώρα του τρίτου μεγάλου ντέρμπι της Super League (προηγήθηκαν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΠΑΟΚ) έφτασε. Το βράδυ της Τετάρτης (16/12, 19:30, live από naftemporiki.gr) θα διεξαχθεί το εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδρες να «καίγονται» για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Η ΑΕΚ προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στ΄ αποδυτήρια μετά τις απανωτά «χαστούκια» στην Ευρώπη, την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την… προβληματική νίκη επί του Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός για να βάλει από πολύ νωρίς τις βάσεις για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κι εφέτος θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου!

Με νίκη η Ένωση θα πλησιάσει στο -3 τον αποψινό της αντίπαλο, που μετά από 10 ματς στο ξεκίνημα της σεζόν μετρά 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Ήττα μπορεί να είναι «καταδικαστική» για την Ένωση, η οποία θα μπει σε περιπέτειες από πολύ νωρίς συν το ότι δεν θα πρέπει ν΄ αποκλειστεί το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του Μάσιμο Καρέρα, στον οποίο η διοίκηση έδωσε «πίστωση χρόνου» μετά το 1-2 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός προποντής δεν θα έχει απόψε στη διάθεσή του τον τραυματία Νασίμ Χνιντ (ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο κι αποκλείστηκε), αντίθετα πήρε μαζί του τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πονά ακόμη στην ωμοπλάτη, αποφασίστηκε να «σφίξει τα δόντια» και να αγωνιστεί.

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζητήσει ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες του, προκειμένου να βγουν αλώβητοι από ένα ακόμα σημαντικό ντέρμπι.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Κώστα Φορτούνη και Ρούμπεν Σεμέδο και θα παρατάξει το ερυθρόλευκο σύνολο με τις γνωστές απουσίες των τραυματιών Βαλμπουενά, Μπρούμα και Ντρέγκερ, αλλά και του Χασάν.

Μοναδικό ερωτηματικό στην 11άδα που σκέφτεται ο Μαρτίνς αποτελούν οι θέσεις στα άκρα της επίθεσης, όπου θέση διεκδικούν οι Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι και Τιάγκο Σίλβα.