Skip to main content

Καρέρα: Να μείνουμε ενωμένοι

Ενότητα και αντίδραση είναι τα συστατικά που πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να εξέλθει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτό υπογράμμισε ο τεχνικός της Ένωσης, Μάσιμο Καρέρα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λέστερ, που είναι και ο τελευταίος ευρωπαϊκής της ΑΕΚ για τη σεζόν 2020-21.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δείξουμε μέσα στο γήπεδο, όσα πρέπει να αποδείξουμε. Πρέπει να ανταποδώσουμε την αγάπη που έχουμε πάρει από τον κόσμο και τον κ. Μελισσανίδη. Να αναδείξουμε ένα παιχνίδι με μαχητικότητα και ένταση και να αντιληφθούμε την κατάσταση. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο Ιταλός.

Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί μήπως το κλίμα που επικρατεί έχει συνέπειες στην απόδοση των «κιτρινόμαυρων», απάντησε ότι «αυτό που συνέβη το τελευταίο 24ωρο πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε, να αναρωτηθούμε και να δούμε ως κάτι θετικό. Να το δούμε ως “οργή” και να τη μεταφέρουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Και συνέχισε: «Να δείξουμε τι ομάδα είμαστε. Ότι δεν είμαστε αυτό που δείξαμε στα τελευταία παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκεφτούμε το παρελθόν. Το αφήνουμε πίσω. Ξεκινάμε από το μηδέν. Να δώσουμε τα πάντα και να ιδρώσουμε τη φανέλα που φοράμε».

Ως προς τις αιτίες της αγωνιστικής εικόνας που εμφανίζει η ΑΕΚ, είπε ότι «στα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια κάναμε πολλά λάθη. Ατομικά λάθη. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Με τον Παναθηναϊκό μπήκαμε λάθος. Παίζαμε ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι δεν έχει τόση σημασία ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά το πάθος. Δεν είχαμε αρκετή μαχητικότητα για να κερδίσουμε. Αύριο πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε καταλάβει τα λάθη μας και να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».