Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «16» Λαμία και Απόλλων Σμύρνης

Με νίκη περάτωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, περνώντας από τη Μαγνησία με 3-1 επί του Βόλου και κατακτώντας την πρώτη θέση.

Αντίθετα, οι πρωτοπόροι της Football League αποκλείστηκαν ισοβαθμώντας με τη Λαμία, εξαιτίας της εμφατικής νίκης (7-0) που πέτυχε η ομάδα της Φθιώτιδας απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Μοράν, κι ενώ είχε προηγηθεί σουτ του Μπότου στο δοκάρι, αλλά ο Βόλος ισοφάρισε με κεφαλιά του Πίσπα στο 6΄. Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ξαναπάρει προβάδισμα στο 59΄, με ατομική ενέργεια του Λιβάια και στο 71΄ ο ίδιος παίκτης, με προβολή, «έγραψε» το 3-1, ενώ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι στο 83΄, με τον Γιαννιώτα.

Η Λαμία «διέλυσε» τον Απόλλωνα Λάρισας με 7-0 στην Φιλιππούπολη και ακολούθησε την ΑΕΚ στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ασίγκμπα στο 10ο λεπτό και είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Επστάιν στο 17΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Λαμία ήταν αληθινά καταιγιστική. Στο 64΄ ο Μπουλούλης διπλασίασε, στο 67΄ ο Μπαράλες έκανε το 0-3 και στο 69΄ το 0-4. Το πέμπτο γκολ σημειώθηκε στο 78΄ από τον Τσούκαλο, το έκτο στο 80΄ από τον Ρόμανιτς και το τελικό 7-0 διαμόρφωσε στο 88΄ ο Βασιλαντωνόπουλος.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης προκρίθηκε, επίσης, στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τα Τρίκαλα στη θεσσαλική πόλη, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο.

Η ομάδα της Ριζούπολης πήρε λοιπόν το βαθμό που της ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Καπό στο 55΄, ισοφάρισε με τον Ελ Χέλβε στο 61΄.