Skip to main content

Πανωλεθρία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από την Ζόρια (0-3)

Μόνο σε ένα θαύμα ελπίζει, πλέον, η ΑΕΚ για να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Europa League. Η Ένωση γνώρισε βαριά ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ από την Ζόρια (0-3) και στα δύο ματς που απομένουν για ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να προκριθεί.

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου της διοργάνωσης η Μπράγκα ανδείχθηκε ισόπαλη 3-3 της Λέστερ και μετά το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο οι Πορτογάλοι βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «32». Η Λέστερ έφτασε στους 10 βαθμούς και προκρίθηκε μαθηματικά, ενώ η Μπράγκα στους 7, τέσσερις περισσότερους από την ΑΕΚ και την Ζόρια (έχουν από 3).

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ΑΕΚ έχει σχεδόν αποκλειστεί. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Καρέρα θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Μπράγκα (3/12) και θέλει μόνο νίκη με διαφορά τριών γκολ για να ελπίζει, ενώ ακόμη κι αν γίνει αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να νικήσει και στην Αγγλία την Λέστερ και παράλληλα να ηττηθεί η Μπράγκα από την Ζόρια..

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και η αποβολή του Σάκχοφ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή στο πρώτο 45λεπτο. Αν και μπήκε… ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα 10 λεπτά έδειξε ότι ήθελε να «καθαρίσει» γρήγορα, όσο περνούσε η ώρα η Ένωση έριχνε το ρυθμό της, οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη και δεν πήγαιαν πρώτοι στην μπάλα με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Σεβτσένκο.

Οι Ουκρανοί έπαιξαν έξυπνα, κράτησαν περισσότερη ώρα την μπάλα και στο 41΄, μάλιστα, ανησύχησαν τον Αθανασιάδη με το σουτ του Τσιγκάνικς να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος και θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο η εικόνα της ΑΕΚ θα άλλαζε προς το καλύτερο. Τα πράγματα, όμως, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ένωση με το ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς ο Σάκχοβ δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αγκάγεφ στο 49΄, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το… κακό δεν άργησε να γίνει για τους «κιτρινόμαυρους». Από το τραγικό λάθος του Αθανασιάδη στο 61΄, ο Γκρόμοβ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της Ζόρια.

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να βγει στην επίθεση και να τα πάξει όλα για όλα. Στο 68΄ στάθηκε άτυχη καθώς το περίεργο σουτ του Σβάρνα σταμάτησε στη συμβολή του δοκαριών του Σεβτσένκο.

Το ματς τελείωσε στο 75΄. Ο Καμπάεφ με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αθανασιάδη και με το 2-0 η Ζόρια είχε ουσιαστικά «καθαρίσει» με την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.