Skip to main content

Τόκιο 2020: Δεν εφησυχάζουν οι διοργανωτές παρά τα καλά λόγια της ΔΟΕ 

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο, το 2020, είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για να διοργανώσουν επιτυχημένους Αγώνες, παρά τους επαίνους του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για την πρόοδο των προετοιμασιών.

«Έχουμε ένα ρητό στα ιαπωνικά που λέει ότι η χαλάρωση της έντασης είναι ένας μεγάλος εχθρός», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρο Μορί. «Έτσι, δεν πρέπει να είμαστε πολύ χαλαροί. Εμείς θα εργαστούμε σκληρά για την επιτυχία αυτού του μεγάλου έργου και θα κάνουμε σκληρή δουλειά ακόμη και στα μικρά του πράγματα, επειδή αυτά είναι τα πιο σημαντικά».

Το 2015, το Τόκιο 2020 είχε καταργήσει το αρχικό λογότυπο, λόγω ισχυρισμών για αντιγραφή, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός για ένα νέο Ολυμπιακό στάδιο άλλαξε επίσης, λόγω του κόστους.

Ωστόσο, αφού ανακοινώθηκαν περικοπές ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Δεκέμβριο, οι διοργανωτές είχαν μια σχετικά εύκολη πορεία.

Ακόμη όμως πρέπει να γίνει δουλειά, ειδικά όσον αφορά τις μεταφορές, τη στέγαση και τη ζέστη στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου το θερμόμετρο έφτασε στους 41,1 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο του 2018.