Skip to main content

Ο Νέτο έκτος επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Ο ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο είναι ο έκτος επιζών από τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

Ο σύλλογος επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, που για τη Νότια Αμερική είναι η αντίστοιχη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην πτήση τσάρτερ CP-2933 μετέβαιναν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα, καθώς εκτός της αποστολής την ομάδα ακολουθούσαν δημοσιογράφοι και φίλαθλοι.

«Επιβεβαιώνεται η διάσωση ενός έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθουν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD), η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 76 νεκρούς και πέντε επιζώντες.

Εκτός του Νέτο, επιζώντες είναι ακόμη ο αμυντικός Άλαν Ρούσελ, οι τερματοφύλακες Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν και οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο, Χιμένα Σουάρες