Skip to main content

Όλα έτοιμα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn

Γεμάτη ειδήσεις ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Finn που δόθηκε στα γραφεία της Ε.Ι.Ο., στην Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου.

Από το ότι θα είναι η πρώτη φορά που ιστιοπλοϊκός αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά (εκτός, βέβαια, των Ολυμπιακών Αγώνων), μέχρι το ότι η Ομοσπονδία διεκδικεί ένα από τα τρία μεγαλύτερα γκραν σλαμ του «Star Sailors League» και ταυτόχρονα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να διατηρηθούν τα Finn στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμή που του έκανε να ηγηθεί της Επιτροπής αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης και ξεχωριστά στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας». 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός «ο προϋπολογισμός του πρωταθλήματος θα φτάσει τις 80.000 ευρώ. Τα παράβολα συμμετοχών θα είναι γύρω στις 25.000 ευρώ, άρα αναζητούμε άλλα 55.000 ευρώ που θα καλυφθούν από χορηγικά προγράμματα και την ΓΓΑ, αν χρειαστεί. Αυτό που εγγυώμαστε είναι ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και θα κινηθούμε με σοβαρότητα, προσοχή και πλήρη έλεγχο των οικονομικών».

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και α΄ αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο γιατί θα τρέξουν οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά και επειδή θα δοθούν και 4 εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα Finn είναι 60 χρόνια στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και σαν ΕΟΕ θα είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παραμείνουν και μετά το 2024».

Ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. και β΄ αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι «η Ομοσπονδία διεκδικεί ένα από τα τρία γκραν σλαμ του Star Sailors League. Μιλάμε για μια μικρή Ολυμπιάδα, με πολύ μεγάλους αθλητές που θα έχει τους δικούς της ξένους χορηγούς. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμνε έσοδα, άρα θα καλύψουμε μέρος της κρατικής επιχορήγησης».

To ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn θα διεξαχθεί το διάστημα 10-18 Mαΐου στο «Athens International Sailing Center» και ταυτόχρονα θα αποτελεί αγώνα πρόκρισης για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.