Skip to main content

Football League: Η ΑΕΚ ζήτησε πρόστιμο και όχι τιμωρία έδρας

Πρόστιμο και όχι αποκλεισμό έδρας για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Football League.

Η Ένωση υποστήριξε στη διάρκεια της σημερινής απολογίας της ότι τα επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «εκτεταμένα», έλαβαν χώρα μακριά από το γήπεδο κι όχι μέσα σε αυτό.

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, υποστήριξε ότι ορθώς απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οπαδοί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ΠΑΕ είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Για τις δύο διακοπές (αναφέρονται στο φύλο αγώνα) επισήμανε ότι ο διαιτητής αναφέρει πως η κατάσταση έγινε αποπνικτική μετά τη ρίψη χημικών από την πλευρά της αστυνομίας.

Όπως είπε ο κ. Γρηγορίου οι διακοπές δεν ήταν μεγαλύτερες από 4 λεπτά, ενώ για την τιμωρία της έδρας ο αγώνας θα πρέπει να έχει διακοπεί για τουλάχιστον ένα τέταρτο.

Ως προς την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, τέλος, υποστηρίχθηκε η άποψη σύμφωνα με την οποία θεώρησαν ότι τελείωσε το παιχνίδι, με τη σημείωσε πως δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα κανενός.