Skip to main content

Super League: Δεν μπορεί στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, 0-0 με Παναιτωλικό

Η έδρα της ΑΕΚ αποδεικνύεται η Αχίλλειος πτέρνα της φέτος. Η Ένωση παραχώρησε την πέμπτη ισοπαλία της στο τρέχον πρωτάθλημα, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής.

Οι «κιτρινόμαυροι», που μετρούν μόλις τρεις νίκες στο Ολυμπιακό Στάδιο, είχαν την υπεροχή, έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν κατόρθωσαν να νικήσουν την εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων και τον γκολκίπερ Κυριακίδη, που για ακόμη ένα παιχνίδι είχε εξαιρετική απόδοση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μοράις είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 25΄: ο Κυριακίδης έχασε την έξοδο σε κόρνερ, ο Πέκχαρτ έκανε την προβολή, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Μαρκόφκι έδιωξε σωτήρια.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και σε φάση διαρκείας οι Γιόχανσον, Πατίτο και Σιμόες προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι προσπάθειές τους κόντραραν σε αμυντικούς.

Στο 67΄ ο Μπακασέτας έκανε σέντρα, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κλέσιο εκμεταλλεύτηκε «γκέλα» του Κολοβέτσιου, βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε μόλις άουτ. 

Στο 78΄ ο Γιόχανσον στόπαρε εντυπωσιακά τη μπάλα με το στήθος και με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά, στη μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος.

Στο 88΄ ο Σιμόες έκανε το σουτ, αλλά ο Κυριακίδης και πάλι έδιωξε σωτήρια, ενώ στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός άγγιξε και πάλι το γκολ, αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» σε νέο τετ α τετ με τον Κλέσιο!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια μοναδική ευκαιρία, όταν ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά η κεφαλιά που έκανε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε, ενώ μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί της Ένωσης αποδοκίμασαν την ομάδα τους.