Skip to main content

Αυστηρή προειδοποίηση Κοντονή εν όψει ντέρμπι

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ήταν εκείνος που ζήτησε να παραστεί στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, εν όψει του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός το προσεχές Σάββατο.

Η κίνησή του είχε συμβολικό χαρακτήρα, αφού με την παρουσία του ήθελε να στείλει μήνυμα προς τους εμπλεκόμενους, μαζί και στην Αστυνομία, ότι όλα θα πρέπει να κυλήσουν ομαλά και πως γίνει ανεκτό κανένα παρατράγουδο.

Ο υφυπουργός θέλησε με αυτό τον τρόπο να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, όπως εκείνες που διαδραματίστηκαν στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή, στο παιχνίδι του Ατρόμητου με την ΑΕΚ.

Ως γνωστόν, η εισήγηση της διοργανώτριας για τον συγκεκριμένο αγώνα, που ήταν να υπάρξει αστυνομική δύναμη ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συλλόγων, κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό, αλλά δεν εφαρμόστηκε.

Με τη σημερινή παρουσία του ο Σταύρος Κοντονής θέλησε λοιπόν να προλάβει καταστάσεις, ενώ στο διάστημα που παρέμεινε στη σύσκεψη, αφού αποχώρησε πριν την ολοκλήρωσή της, ξακαθάρισε τόσο στους εκπροσώπους των δύο ομάδων όσο και στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν θα ανεχτεί το παραμικρό επεισόδιο.

Προς τους εκπροσώπους της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις που θα διατεθούν για τις ανάγκες του ντέρμπι θα πρέπει να επιτελέσουν στο ακέραιο και με κάθε σχολαστικότητα καθήκοντά τους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ίδιο οφείλει να πράξει και η ιδιωτική ασφάλεια της γηπεδούχου ομάδας, από την άφιξη των αποστολών ως την προστασία σε όλους τους χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση εκτρόπων θα επιβληθούν αυστηρότατες ποινές.