Skip to main content

Τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Σημαντική αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού προβλέπουν τα σχέδια της Fraport Greece για το αεροδρόμιο Mυτιλήνης στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού και νέος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αλεξάντερ Τσίνελ «η Λέσβος θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς» ενώ τα έργα ξεκινούν άμεσα. 

Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας είναι η επένδυση στη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου τερματικού σταθμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και στις προσδοκίες των επισκεπτών της Λέσβου. 

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού της Μυτιλήνης, προβλέπεται η κατασκευή:

  • νέου τερματικού σταθμού,
  • νέου πυροσβεστικού σταθμού,
  • νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και
  • νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών.

Συνολικά, θα τριπλασιαστεί η συνολική έκταση του αεροσταθμού σε σχέση με τον υφιστάμενο, φτάνοντας τα 7.185 m2. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες  περιλαμβάνουν: 29% αύξηση των σταθμών Check-in και 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας.   

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και των παρευρισκόμενων σχετικά με  όλα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού γενικότερα.