Skip to main content

Ν. Πλακιωτάκης: Κάποια μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι δυσάρεστα για τους πολίτες αλλά αναγκαία

Σε Ύδρα, Πόρο και Σπέτσες  βρέθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Νίκος Πλακιωτάκης.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού ήταν να επιθεωρήσει τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και να διαπιστώσει αν τηρείται η εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, σε τρεις προορισμούς του Αργοσαρωνικού οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αυξημένη τουριστική δραστηριότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο νησί του Πόρου, όπου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικιί όροι στους κατοίκους και κλέισιμο των καταστημάτων της εστίασης και διασκέδασης, έπειτα από τα δεκαδες κρούσματα κορωνοϊού, που υπήρξαν στο νησί.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι κάποια μέτρα περιορισμού που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση είναι δυσάρεστα για τους πολίτες.

. «Είναι όμως απολύτως αναγκαία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού για την κατανόηση και τη συνεργασία τους καθώς και τις τοπικές αρχές για την προσπάθειά τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να κάνει όλα όσα πρέπει ώστε να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό» διευκρίνησε.

Επιπλέον,. ο υπουργόςε Ναυτιλίας, μετά από τις επίσκεψη του στις λιμενικές αρχές των νησιών του Αργοσαρωνικού και την παρακολούθηση της διαδικασίας μοριακού ελέγχου των ταξιδιωτών που έρχονται ή φεύγουν με τα πλοιία της γραμμής , επισήμανε ότι: «Προτεραιότητά μας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ