Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, συνολικά 85 άτομα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα λογοδοτήσουν για βαρύτατες κατηγορίες, όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο επιχειρηματίας Γ. Τσακογιάννης, ποδοσφαιριστές, προπονητές, μπούκερ και άλλοι παράγοντες.
Απαλλαγή Μαρινάκη
Το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει για επιμέρους πράξεις κάποιους κατηγορούμενους, ενώ για άλλους παύει οριστικά την ποινική τους δίωξη. Μεταξύ αυτών και ο προεδρος του Ολυμπιακού Ευαγγ. Μαρινάκης, ο οποίος απαλλάσεται από καθε κατηγορία.
Επίσης το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με μερικότερες πράξεις για τον Αχ. Μπέο (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), Ι. Παπαδόπουλο και Αθαν. Ντότση (δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα για υην περαιτέρω διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.
Τέλος, παύει οριστικά την ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.
Ο εισαγγελέας κ. Πούλιος στην εισήγησή του προς το συμβούλιο, είχε αναφέρει ότι διευθυντής της οργάνωσης φέρεται να ήταν ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τον οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «από το έτος 2008 μέχρι και την 27/6/2011,διηύθυνε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από τρία πρόσωπα (οργάνωση), (…), με σκοπό να αποκτήσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, έδινε εντολή στα λοιπά μέλη της οργάνωσης- παράνομους πράκτορες, οι οποίοι δρώντας άλλοτε για ίδιον όφελος άλλοτε για λογαριασμό του, μετέβαιναν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου παριστούσαν, εν γνώσει ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπαλλήλους του πρακτορείου, ότι παίζουν στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού συμμετοχής σε αυτό του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά τους σιωπηρά, ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κ.λπ.), στο οποίο επέλεγαν κάθε φορά να στοιχηματίσουν, με αποτέλεσμα, να παραπλανούν τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. και να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσής τους, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι, όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους πόνταραν, ήσαν «χειραγωγημένοι», δεν θα προέβαιναν στην αποδοχή των επιμάχων δελτίων και στην εξαργύρωση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα, να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών τους (μελών της εγκληματικής οργανώσεως), με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας τους».
Την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, αναφεροντας ότι δεν προέκυψε σε βάρος του κανένα στοιχείο κατά η διάρκεια της έρευνας και έτσι «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων» (απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση, και δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, κατά συρροή)».
Newsroom naftemporiki.gr