Εκδήλωση στον Λυκαβηττό σήμερα Τρίτη στις 8 το βράδυ διοργανώνει η Πλεύση Ελευθερίας, με σύνθημα «Λέμε ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνους από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το σχέδιο συμφωνίας που είχαν υποβάλει οι θεσμοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:
Στις 5 Ιουλίου 2015 είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Στις 5 Ιουλίου 2016 ξεκινάμε να διεκδικούμε αυτά που μας παίρνουν.
Κάθε ΝΑΙ στις ονομαστικές ψηφοφορίες, κάθε ΝΑΙ στα μνημονιακά μέτρα, κάθε ΝΑΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι και μία αντιδημοκρατική, μια αντισυνταγματική παραβίαση του ΟΧΙ μας.
Το ΟΧΙ μας είναι η περιουσία μας.
Είναι η δημοκρατική έκφραση και παρακαταθήκη μας.
Είναι το ΟΧΙ που χρωστάμε στις ζωές μας και στις ζωές αυτών που έρχονται.
Είναι το ΟΧΙ στα μνημονιακά μέτρα, στην εξαθλίωση της κοινωνίας, στη διάλυση του πολιτισμού, την απαξίωση της παιδείας, την καταρράκωση της υγείας.
Είναι το ΟΧΙ στην παράδοση της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της δημόσιας περιουσίας.
Το ΟΧΙ μας είναι ΟΧΙ στα Ναι τους. #oxistanaitous
Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας
Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, η κατάθεση «την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει μέχρι τέλους».
Με την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ξεκινά η συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διαδικτυακές πλατφόρμες διαβούλευσης, που θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου 2016.
Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη.