Skip to main content

Brexit: Δέσμευση για συμφωνία πριν από το τέλος του 2020

Την ανάγκη να δοθεί μια νέα δυναμική στις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία που θα «κλειδώσει» το οριστικό διαζύγιο μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, υπογράμμισαν και οι δυο πλευρές μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που είχαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν την πρόθεσή τους να εργαστούν σκληρά προς όφελος των πολιτών τόσο της ΕΕ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Συγκεκριμένα, τόσο η Βρετανία όσο και η ΕΕ, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση τους ότι «και οι δυο πλευρές διαπίστωσαν την ανάγκη να δοθεί μια νέα δυναμική (σ.σ. στις διαπραγματεύσεις). Και οι δυο πλευρές συμφωνούν με τα σχέδια για εντατικοποίηση των συνομιλιών τον Ιούλιο και για δημιουργία πιο ευνοϊκών συνθηκών για την σύναψη και επικύρωση της συμφωνίας πριν από το τέλος του 2020».

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters