Skip to main content

ΕΕΤΑΑ: Περισσότερα φέτος τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς μέσω voucher

Θα υπερβούν τις 110.000 τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν φέτος σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω voucher, έναντι 106.500 πέρυσι, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους γονείς, από τις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γκοτσόπουλος εξήγησε ότι έως τις 4 Ιουλίου οι γονείς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και πως η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις: «Η πρώτη θα γίνει τώρα και ο κύριος όγκος των παιδιών θα πάρει τα voucher, ενώ όσοι δεν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν θα τα δώσουμε, τέλη Σεπτεμβρίου, στα επόμενα παιδιά. Λογικά η φετινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, φέτος τα χρήματα είναι περισσότερα και οι συνθήκες καλύτερες, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βοηθά τους δήμους να αποκτήσουν άμεσα νέα τμήματα βρεφονηπιακών σταθμών, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα των παιδικών σταθμών να μεγαλώσει.

«Πέρυσι 12.000 παιδιά δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα vouchers που πήραν, επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις είτε στους δημοτικούς, είτε στους ιδιωτικούς σταθμούς. Αυτό το θέμα πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια προοπτική τριετίας, με τη δημιουργία νέων τμημάτων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη άρχισε από φέτος το πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι, αν συνεχιστεί, τα επόμενα δύο χρόνια το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Άρα λοιπόν πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων, φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι και δεν θα υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.