Skip to main content

Επέλαση του κορωνοϊού στη Βραζιλία – Ρεκόρ κρουσμάτων το Σάββατο

Στη Βραζιλία και τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Αμερικής έχει μετατοπιστεί το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο «μετράει» πάνω από 6 εκατομμύρια κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο, οι βραζιλιάνικες αρχές κατέγραψαν ακόμη 956 θανάτους, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής θλιβερό απολογισμό σε 28.834.

Πρόκειται για τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων από την COVID-19 σ’ όλο τον κόσμο –πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, αυξήθηκε κατά 26.928, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας.

Ως αποτέλεσμα, η χώρα της Λατινικής Αμερικής «μετράει» 465.166 επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου –τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό σ’ όλο τον κόσμο.

Αρκετοί, μάλιστα, θεωρούν ότι ο πραγματικό αριθμός των ασθενών είναι έως και 15 φορές μεγαλύτερος, καθώς δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση των κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κρούσμα στη χώρα –και πρώτο στη συγκεκριμένη ήπειρο- εμφανίστηκε στο Σάο Πάολο στις 26 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, ο ιός κατάφερε να εξαπλωθεί με ταχύτητα σ’ όλη την ήπειρο.

Παρά την «επέλαση» του ιού, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει ήδη προχωρήσει στη «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων περιορισμού, επικαλούμενος τον κίνδυνο της ύφεσης.

Μάλιστα, έχει επανειλημμένως υποτιμήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας τον κορωνοϊό ως «γριπούλα».

Πάνω από 155.000 κρούσματα στο Περού

Εξίσου δυσμενής είναι η κατάσταση και στο Περού, το οποίο ξεπέρασε το όριο των 155.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καταγράφοντας 7.386 περιστατικά το τελευταίο 24ώρο.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 141 σε 4.371 σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό 33 εκατομμυρίων κατοίκων.

Λίγο βορειότερα, στο Μεξικό, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν 364 θανάτους από την COVID-19, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να ανέρχεται σε 9.779 νεκρούς.

Όσον αφορά τα κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 2.885, ξεπερνώντας τον συνολικό αριθμό των 87.500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία της COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, «μετρώντας» πάνω από 6,1 εκατ. κρούσματα και 371.000 νεκρούς.

naftemporiki.gr