Skip to main content

Β. Λεβέντης: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μη επιτέλεση μεταρρυθμίσεων

Περάσαμε επτά χρόνια άκαρπης λιτότητας, οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται όταν ζητούν εκ προοιμίου μέτρα, και αυτό συμβαίνει γιατί είπαν οι Πρωθυπουργοί ότι θα κάνανε μεταρρυθμίσεις και δεν έκανε κανείς, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου, τον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα.

Όπως είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, όταν ζητούνται προκαταβολικά μέτρα, σημαίνει ότι η χώρα έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της. «Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει το βάρος των μέτρων και κρύβεται πίσω από τα αντίμετρα, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης επιχειρούν στη Βουλή να προβάλλουν εικονική πραγματικότητα εστιάζοντας στις ομιλίες τους κυρίως στα αντίμετρα.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση «μεγάλωσε» το θέμα του χρέους για να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν σκληρά μέτρα. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα χρέους, αλλά κυρίως μη επιτέλεσης των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. 

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για μειώσεις φόρων, ο κ. Λεβέντης σχολίασε πως η Ν.Δ. λέει ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και κλίμακες φόρων, αλλά δεν λέει πώς θα ενεργήσει.

Σχολιάζοντας τη διάταξη για το σύστημα φορολόγησης των βουλευτών, επισήμανε πως πολύ πιο σοβαρό ζήτημα είναι να γίνουν οι βουλευτές 200 από 300. 

Κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει μόνο τη διάταξη που αφορά τους βουλευτές. Για τη διάταξη που αφορά τους αγρότες είπε ότι θα το σκεφτεί, όμως διεμήνυσε πως δεν μπορεί να δεχθεί να ψηφίζει αντίμετρα για να νομιμοποιεί, όπως είπε, τα μέτρα.