Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Αλίμονο στη χώρα που είναι δέσμια ενός τουίτ

Κριτική σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη εναντίον του κ. Κυμπουρόπουλου, άσκησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας πως «το να φτάνουμε στο σημείο να αναγάγουμε αυτό το θέμα ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας, είναι πολύ υποκριτικό».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα της Κέρκυρας ανέφερε πως «για άλλη μια φορά οδηγούμαστε σε μια εκλογική μάχη με μια τυφλή αδιέξοδη αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας» και πρόσθεσε πως «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι και κάθε μέρα ψάχνουν αφορμή για έναν ατέλειωτο καυγά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ξεκαθάρισε: «Το Ποτάμι στη Βουλή στήριξε και ενίσχυσε κάθε φωνή, για να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες τα ατομικά δικαιώματα που έχουν ως πολίτες της Ευρώπης. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα που τους κατατάσσουν στα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, αλλά πρέπει να τους ωθούμε να διεκδικούν πολιτικούς ρόλους. Όταν ζεις το πρόβλημα ξέρεις κάτι παραπάνω.»

Επισήμανε, ωστόσο, πως «όταν μπαίνει κάποιος στον πολιτικό στίβο πρέπει να μετέχει στον πολιτικό διάλογο χωρίς να δημιουργούνται υγειονομικές ζώνες μέσα σε αυτόν» και κατηγόρησε τη ΝΔ επειδή «ήταν απούσα από τις μάχες για τα ατομικά δικαιώματα» καταλήγοντας: «Η καταδίκη του κ. Πολάκη είναι το πρώτο βήμα, αλλά θα περίμενα και κάποια επόμενα βήματα από αυτούς που τον καταγγέλλουν».

Σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είπε πως η Ελλάδα πρέπει την επόμενη πενταετία να είναι δυνατή στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή Αναγέννηση της χώρας και πρέπει να είμαστε παρόντες με ευρωβουλευτές που πιστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Ξεχώρισε ενδεικτικά δύο σημαντικούς λόγους που ο Έλληνας πολίτης πρέπει να οδηγηθεί στην απόφαση ενίσχυσης ευρωπαϊκών δυνάμεων: Τόσο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την αστυνομία και το λιμενικό συνόρων, όσο και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις αρχές της αλληλεγγύης και των ίδιων κανόνων και για το θέμα της ενίσχυσης των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

naftemporiki.gr