Skip to main content

«Ναι μεν αλλά» στην εξεταστική για τα δάνεια από Β. Λεβέντη

Θετικός στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

«Τα δάνεια των κομμάτων δεν είναι ίδιο θέμα με τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης. Το ένα αφορά τη δημόσια ζωή και το άλλο ποινικό αδίκημα για τυχόν μεσολάβηση κομμάτων για να πάρουν κάποιοι δάνεια. Τζάμπα θα δουλέψει η Εξεταστική Επιτροπή. Κάθε κόμμα θα βγάλει τη δική του πραγματογνωμοσύνη. Αυτή η Βουλή θα χαζεύει όταν τα προβλήματα της χώρας είναι τεράστια», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Λεβέντης.

«Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να ασχοληθεί με τη χώρα και όχι με κυνήγι μαγισσών. Όταν τελειώσει η Εξεταστική και αφού πέσουν πυροτεχνήματα στο “γάμο του καραγκιόζη», θα καταλήξουμε στο ότι έγινε – έγινε, πάμε παρακάτω», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις υποκλοπές περιεχομένου συνομιλίας μελών του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι καμία πλέον ξένη αντιπροσωπεία δεν θα εμπιστευτεί το ελληνικό κράτος.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο ΔΝΤ και στις δηλώσεις στελεχών της ότι δεν το χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζοντας ότι « όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αυτό, μια χώρα που είναι σε πρόγραμμα, δεν μπορεί να βγει στις αγορές».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή ενώ ανέφερε ότι βάσει πληροφοριών που έχει, «η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν αποφασίσει να δώσουν «πετσοκομμένη» βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία θα είναι της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ».

Εκτίμησε παράλληλα ότι θα γίνουν εκλογές Οκτώβριο με Νοέμβριο, καθώς όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει πρόσωπο να φέρει προς ψήφιση ένα 4ο μνημόνιο».

Τέλος ο κ. Λεβέντης, επανέλαβε τις προτάσεις του για περικοπή μισθού και συντάξεων βουλευτών, αλλά και την καθιέρωση απλής αναλογικής λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Εσείς στην αριστερά θα ντρέπεστε που δεν εφαρμόσατε απλή αναλογική, όταν θα καταλάβετε ότι πέρασε από τα χέρια σας χρυσός και δεν τον πιάσατε».