Skip to main content

Σκωτία: Η Νίκολα Στέρτζον παραπλάνησε το Κοινοβούλιο

Η δεύτερη, κοινοβουλευτική έρευνα για τη Νίκολα Στέρτζον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοπική πρωθυπουργός παραπλάνησε το κοινοβούλιο της Σκωτίας (Holyrood).

Την Δευτέρα η ανεξάρτητη έρευνα την απάλλαξε από τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν παραπλάνηση του κοινοβουλίου με τις μαρτυρίες της στην υπόθεση των καταγγελιών από γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον προκάτοχο της Άλεν Σάλμοντ.

Σήμερα Τρίτη το απόγευμα θα διεξαχθεί ψηφοφορία εμπιστοσύνης γι’ αυτήν στο Holyrood, ωστόσο η κα Στέρτζον αναμένεται να επικρατήσει καθώς κρατά την πλειοψηφία του κοινοβουλίου με την υποστήριξη των Πρασίνων, που επίσης υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η Νικόλα Στέρτζον αναμένεται να οδηγήσει το κόμμα της στις εκλογές των επόμενων ημερών καθώς η Βουλή διαλύεται αύριο για τις τοπικές εκλογές.

Η κ. Στέρτζον κατέθεσε εκ νέου τη Δευτέρα νομοσχέδιο προς ψήφιση για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας και εάν κερδίσει – όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- αυτό είναι το πρώτο που θα δρομολογήσει.

Η ετυμηγορία της Τρίτης είναι απίθανο να θέσει σε κίνδυνο τη δουλειά της κ. Στέρτζον, αλλά αυξάνει τους πολιτικούς της πονοκεφάλους.

Οι δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι το SNP ήταν σε ρου για σαφή πλειοψηφία. Οι έρευνες δείχνουν τώρα ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερο σίγουρο, με τη δημοτικότητα της κ. Στέρτζον να επηρεάζεται από μια ατελείωτη ροή αρνητικών πρωτοσέλιδων σχετικά με την υπόθεση Σάλμοντ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters