Skip to main content

Κορωνοϊός: Το τρίτο κύμα σαρώνει Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Βουλγαρία

Η Πολωνία κατέγραψε 27.278 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή του έτους.

Συνολικά στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 1.984.248 κρούσματα και 48.388 θάνατοι.

Στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αναμένεται κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ακόμα.

Ο Γκέργκελι Γκούλιας είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο θα ξεκινήσει ανάλογα με την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Κίεβο: Σκληρό lockdown 3 εβδομάδων

Στην Ουκρανία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι έφτασαν τις 29.253, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ σήμερα, η πρωτεύουσα Κίεβο αναμένεται να μπει σε αυστηρό lockdown για τρεις εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 20 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα θα κλείσουν, οι θεατές θα απαγορεύεται να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις, τα εστιατόρια θα δίνουν μόνο γεύματα για έξω, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Στην Ουκρανία γενικά παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, την οποία ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ χαρακτήρισε “τρίτο κύμα” της επιδημίας.

Χθες Τετάρτη στην Ουκρανία καταγράφηκαν 289 θάνατοι από Covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ενώ σήμερα καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός νεκρών, 267, επεσήμανε ο Στεπάνοφ στο Facebook.

Η άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις περιφέρειες να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για να ανασχέσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στην Ουκρανία ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι έφτασαν τις 29.253, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ σήμερα.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με 4.376 να έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, μείωση από το ρεκόρ που είχε καταγραφεί την προηγουμένη, 4.887.

Κλείνει και η Σόφια

Η Βουλγαρία θα κλείσει τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα για δέκα ημέρες από τις 22 Μαρτίου στην προσπάθειά της να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχει επιβαρύνει τα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Η βαλκανική αυτή χώρα, η οποία στις 4 Απριλίου πρόκειται να διενεργήσει βουλευτικές εκλογές, ανέφερε σήμερα 4.201 νέα κρούσματα κορονοϊού με 7.804 νοσηλείες, από τους οποίους οι 609 σε ΜΕΘ.

Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε 136.

Συνολικά, η χώρα αυτή των επτά εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει 291.769 κρούσματα κορωνοϊού και 11.715 θανάτους από Covid-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters