Skip to main content

Λάρνακα: Για μια γυναίκα η αεροπειρατεία – «Καθηγητής πανεπιστημίου» ο δράστης

Την παράδοση τετρασέλιδης επιστολής σε γυναίκα η οποία ζει στην Κύπρο ζήτησε ο αεροπειρατής που έθεσε υπό τον έλεγχό του αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, για τη γυναίκα του αεροπειρατή, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά. Η σύζυγος του αεροπειρατή είναι Κύπρια και ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου. Έχει καταφθάσει μάλιστα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να τον πείσει να παραδοθεί.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με την EgyptAir, όλοι οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη του πληρώματος.

Εντός του αεροσκάφους βρίσκονταν μεταξύ άλλων δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος. Επίσης, οκτώ από τους επιβάτες είναι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

«Κάναμε το άπαν για να είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Σε ερώτηση για τον λόγο της αεροπειρατείας, επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία.

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον 49 από τους επιβάτες έχουν απελευθερωθεί. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου όλοι να απελευθερωθούν με ασφάλεια και να τεθεί τέρμα σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Καθηγητής κτηνιατρικής»

Ο αεροπειρατής Ιμπραχίμ Αμπντέλ Ταγουάμπ Σαμάχα φέρεται να είναι καθηγητής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρείας της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ο κ. Σαμάχα είναι επικεφαλής του τμήματος Υγείας Τροφίμων. Σε άλλες πληροφορίες, αναφέρεται και ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr