Στη δευτερολογία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε σε υψηλούς τόνους την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «απόσταση από την πραγματικότητα» και για «ασυνάρτητες κρίσεις».
«Είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που είναι πέντε συνεχόμενους μήνες σε lockdown. Μιλάτε για 1200 κλίνες ΜΕΘ, αλλά 100 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε και στην «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θύματα της αστυνομικής βίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «εκφυλισμό της συγγνώμης με την στάση του σώματός σας και το χαμόγελό σας».
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «εξυπηρετήσεις σε κλινικάρχες» και για «τραγική διαχείριση της πανδημίας. Δεν μπορείτε πλέον να κατηγορείτε τους πολίτες».
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για «φθηνά επιχειρήματα» και «προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων».
Παράλληλα αναφέρθηκε στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως τότε είχαν εκφραστεί ανησυχίες για εκτόξευση των κρουσμάτων λόγω της συγκέντρωσης του πλήθους. «Ωστόσο πού προέκυψαν τα κρούσματα; Στη Θεσσαλονίκη που ο κόσμος έβγαινε στις καφετέριες και τις εκκλησίες».
Για την κατηγορία της αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας: «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε “κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της αστυνομίας”, τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα;». Ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι επανέφερε ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Ομάδα ΔΙΑΣ, προσλαμβάνοντας παιδιά δίχως εκπαίδευση. Τον κατηγόρησε για την υπόθεση Ινδαρέ ότι προσπάθησε η αστυνομία να ενοχοποιήσει ένα πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει η αστυνομία τις δικές της ευθύνες.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ. «Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Είναι δημόσιος κίνδυνος. Να διαλυθεί η ομάδα», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τη οργάνωση διακομματικής επιτροπής για τη σύσταση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένοι, να μην είναι ντυμένοι με τέτοιες στολές όπως σήμερα και ο πολίτης να τους αισθάνεται δίπλα του και όχι απέναντί του».
Έκλεισε με ένα όπως είπε προσωπικό δράμα: «Έλαβα ένα γράμμα από τον πατέρα του Μάρκου που έχασε την ζωή του ένα μήνα μετά την κακοποίησή του από αστυνομικούς… Ο πατέρας αναφέρει ότι στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά το παιδί μου χτυπήθηκε ανηλεώς, τραυματίστηκε και βασανίστηκε, αδίκως χωρίς καμία συμμετοχή στα επεισόδια εκείνης της ημέρας… Αυτή ήταν η αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Και γι αυτό δεν έχει γίνει ακόμη διερεύνηση».
naftemporiki.gr