Κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 7 Απριλίου και ψήφιση της συμφωνίας πριν από το Πάσχα είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις σε εμπόδια των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πολ Τόμσεν.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «υπερβολικά» όσα συζητώνται για τις λιγνιτικές μονάδες και την Πτολεμαΐδα και πρόσθεσε πως η διαπραγμάτευση είναι σε θετική κατεύθυνση, με βάση την ενημέρωση που έχει από τον πρωθυπουργό.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα θετικά μέτρα θα καλύψουν τις μειώσεις του αφορόλογητου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους έχουν επιβαρυνθεί σοβαρά.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμη ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, αφορούν την περίοδο 2019 – 2020 και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα χρειαστεί να ληφθούν καν», καθώς η οικονομία μπορεί να πάρει μπροστά και να αυξηθεί το ΑΕΠ. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών.
«Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει»
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για τη χώρα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και ενεργειακών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Κύπρος.
«Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο του κόσμου» σημείωσε και είπε πως συζήτησε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ασφάλειας και για τα ενεργειακά που θα φέρουν οφέλη στην οικονομία. Δεν απέκλεισε βοήθεια από την Αμερική ακόμη και από τη Ρωσία, θυμίζοντας το σχέδιο Μάρσαλ.
«Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει» ανέφερε, τονίζοντας πως δεν είναι τυχαίες και χωρίς ειδικό βάρος οι δηλώσεις Τραμπ και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων. Οι ΗΠΑ, συνέχισε, θέλουν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές ενεργειακές συμμαχίες και επενδύσεις.
«Μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Εθνική Ασφαλιστική, υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική σταθερή χώρα στην περιοχή. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν», συμπλήρωσε.