Skip to main content

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Φάμελλου για το ΕΣΥ – Αλληλοκατηγορίες για την ιδιωτική περίθαλψη

Γεωργιάδης για Πολάκη: Ζήτησε για 6η φορά αναβολή στην δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε αντιπαράθεση για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ήρθαν στην Βουλή, Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος, κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για  «υπερπλεόνασμα προβλημάτων στο ΕΣΥ», με τον πρώτο να απαντά ότι, στα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και για τα 128 νοσοκομεία της χώρας είχαν δοθεί ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έξι χρόνια της ΝΔ δόθηκαν 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ο κ. Φάμελλος σημείωσε: «Ο σημερινός υπουργός έχει κεντρική ευθύνη στην κατεδάφιση της απαραίτητης εγγύησης για τον πολίτη. Στερεί η κυβέρνηση από τους πολίτες την ισότιμη, ποιοτική και δωρεάν περίθαλψη».

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δυστυχώς νοσεί βαριά, με τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την εγκατάλειψη των υποδομών, την υποχρηματόδοτηση, τις μαζικές παραιτήσεις γιατρών και τους πολίτες να καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν τη υγεία τους», τόνισε, παραπέμποντας και σε σχετικά στοιχεία του ΟΑΣΑ.

«Στέλνουν με σχέδιο τους πολίτες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια»

«Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης στέλνουν με σχέδιο τους πολίτες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια με υπέρογκο κόστος, υποβαθμίζοντας τις υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας:

«Είναι καθαρό ότι τοποθετηθήκατε σε αυτήν την θέση για να ολοκληρώσετε το γκρέμισμα που αφήσατε στη μέση το 2014. Το σχέδιο σας είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας».

«Χρειαζόμαστε νέο ΕΣΥ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως πρώτα απ’ όλα είναι αναγκαία η αύξηση της χρηματοδότησης στο 7,5% του ΑΕΠ, για να φτάσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και μόνιμων προσλήψεων.

Η απάντηση Γεωργιάδη

«Ο  κ. Φάμελλος είναι αρχηγός κόμματος που έχει πέσει δημοκοπικά 12-13 μονάδες από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών, ενώ η ΝΔ, που την κατηγορεί για κατάρρευση του ΕΣΥ, για φτώχεια και άλλα, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 24 μονάδες είπε ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ή αυτά που λέτε, δεν είναι έτσι ή κάτι δεν κάνετε καθόλου καλά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Φάμελλος, είναι πρόεδρος του κόμματος που ήταν κυβέρνηση για πεντέμισι χρόνια, και για τα 128 νοσοκομεία της χώρας είχε ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έξι χρόνια της ΝΔ δόθηκαν 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο υπουργός Υγείας αντέκρουσε επίσης το επιχείρημα ότι όταν η ΕΕ δίνει 7,5% του ΑΕΠ της για την Υγεία, πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εάν υιοθετήσουμε την πρόταση Φάμελλου θα πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις κατά το ένα τρίτο, καθώς στην Ελλάδα δίνουμε το 15% του ΑΕΠ ενώ στην Ευρώπη δίνουν το 10%.

«Λέτε στον κόσμο, αν έχει λεφτά μην πάει στο ΕΣΥ»

Τέλος, σημείωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το ΕΣΥ καταρρέει, «στην πραγματικότητα λέτε στον κόσμο, αν έχεις λεφτά μην πας στο ΕΣΥ, πήγαινε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. [. . .] Στην πραγματικότητα λειτουργείτε ως ντίλερ της ιδιωτικής υγείας». «Σταματήστε. Δεν καταρρέει το ΕΣΥ. Δεν υπάρχουν προβλήματα περισσότερο από άλλα εθνικά συστήματα υγείας. [. . .] Σήμερα πάμε πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν σε όλους τους δείκτες».

έκανε λόγο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Για τον Παύλο Πολάκη

Στις αναφορές του κ. Φάμελλου για την «Ομάδα Αλήθειας» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να πληγεί επειδή «είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης της κοινής γνώμης».

Ως παράδειγμα έφερε τη σημερινή δημοσίευση βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας» με τον κ. Πολάκη να λέει, σε παλαιότερη συνέντευξή του, ότι θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει να δίδονται αναβολές σε δίκες πάνω από ένα μήνα. «Κι αυτό, σήμερα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε 6η αναβολή μέσα σε δύο χρόνια σε δίκη στην οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Πολάκης «πήγε στο δικαστήριο σήμερα και ζήτησε για έκτη φορά αναβολή. Δεν την δέχτηκε το δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην» πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

→Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση