Στην Eισαγγελία Ρόδου διαβιβάστηκε το πόρισμα του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο οποίο αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στην υπόθεση διαφθοράς στην πολεοδομία της Ρόδου δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής εντοπίστηκαν δέκα διαμερίσματα τα οποία μισθώνονται και εισπράττονται ενοίκια, δύο οικόπεδα, καθώς και λογαριασμούς σε τράπεζες και μετρητά που φτάνουν τις 500.000 ευρώ.
Τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται «ύποπτα» φέρονται να έχουν αποκτηθεί το χρονικό διάστημα στο οποίο στηρίζεται το κατηγορητήριο με βάση το οποίο απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να μην προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών αρχών, θεωρώντας ότι υπήρχαν σοβαρά στοιχεία συμμετοχής των κατηγορουμένων σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.
naftemporiki.gr