Έφοδος των Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Χανίων.
Όπως έγινε γνωστό, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε οδήγησε στη σύλληψη δύο υπαλλήλων που κατηγορούνται για έκνομες ενέργειες που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι λάμβαναν χρήματα από επιχειρήσεις για να μην κάνουν ελέγχους και για να κόβουν μικρότερα πρόστιμα. Για παράδειγμα, όταν εντόπιζαν υγειονομική παράβαση που επέφερε πρόστιμο 10.000 ευρώ φαίνεται να έπαιρναν μίζα 1.000 ευρώ και βεβαίωναν πρόστιμο 300 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούσε από το περασμένο έτος την υπόθεση για την οποία είχε λάβει σχετική καταγγελία και έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον έξι περιπτώσεις χρηματισμού των συγκεκριμών δύο υπαλλήλων.