Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι του εστιατορίου στην Ομόνοια, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άστεγος τη Δευτέρα.
Οι τρεις συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του άστεγου άνδρα οφείλεται σε ατύχημα.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Μάρνη και Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα εστιατόριο με συριακή κουζίνα.
Το περιστατικό
Ο 57χρονος άστεγος από την Ρουμανία φέρεται να μπήκε μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα θέλοντας να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και κάτω από περίεργες συνθήκες βρέθηκε στο πεζοδρόμιο λίγο αργότερα τραυματισμένος θανάσιμα με ένα χτύπημα στο μέτωπο που αποδόθηκε σε πτώση.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών Αθηνών τον βρήκαν αναίσθητο και αιμόφυρτο στο σημείο. Μίλησαν με τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους που αρχικά είπαν ότι εκεί τον βρήκαν. Όμως στη συνέχεια άλλαξε τα λεγόμενά του ο ιδιοκτήτης και ανέφερε πως είχε μπει όντως μέσα στο κατάστημα ο συγκεκριμένος άστεγος και πως γλίστρησε στα σκαλιά κατεβαίνοντας για την τουαλέτα, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει.
Φοβούμενοι ενδεχομένως ότι θα είχαν μπελάδες με τις αρχές, έβγαλαν έξω τον συγκεκριμένο άντρα και αμέσως σφουγγάρισαν τα αίματα στο πάτωμα. Αυτό ήταν που προκάλεσε περισσότερο και τις υποψίες των αρχών, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν αρχικά στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και των δύο επίσης ομοεθνών του υπαλλήλων από την Συρία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Οι υπάλληλοι και ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και τελικά κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι χωρίς καν περιοριστικούς όρους και αφέθηκαν ελεύθεροι.