Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τέλεσε σήμερα, δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 57 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Στον Πατριαρχικό Ναό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιεράρχες, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί, εργαζόμενοι στο Πατριαρχείο και προσκυνητές.
Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος εξέφρασε την βαθιά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος. Όπως είπε, η Μήτηρ Εκκλησία «συμμερίζεται τον πόνο ολοκλήρου του ελληνικού λαού γιατί αυτό το βαρύτατο πένθος δεν αφορά μόνον στις οικογένειες των θυμάτων αλλά σε όλον τον ελληνισμό»