Μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχιστεί ο κρύος καιρός που έχει φέρει η κακοκαιρία Coral.
Η εν λόγω κακοκαιρία έχει φέρει σε αρκετές περιοχές παγωνιά και χιόνια. Περιοχές της Εύβοιας και του Πηλίου «ντύθηκαν» στα λευκά.
Στο οδικό δίκτυο, καταγράφονται προβλήματα σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, όπου η θερμοκρασία πέφτει υπό του μηδενός. Στα σημεία αυτά, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με οδηγία της Τροχαίας. Η κακοκαιρία έφερε και κατολισθήσεις μεγάλων βράχων νωρίτερα.
«Επιμένει» η παγωνιά και το Σαββατοκύριακο
Ακόμη περισσότερο αναμένεται να πέσουν οι θερμοκρασίες τις επόμενες ώρες, οπότε και θα κορυφωθεί η ψυχρή εισβολή που έβαλε την χώρα στην «κατάψυξη». Στο Αιγαίο έχουμε τον παγερό βοριά με 7 μποφόρ και ουσιαστικά κρατά τις χιονοπτώσεις, σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο της χώρας μας, κυρίως από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Κατά κανόνα είναι ασθενείς χωρίς προβλήματα, εντοπίζονται όμως και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
Σε Μαγνησία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, στην Εύβοια χιονοπτώσεις τοπικά και στο Αιγαίο, τα ορεινά, τα ημιορεινά της Κρήτης. Κάποιες νιφάδες, ίσως δούμε και στα προάστια της Αττικής.
Το Σάββατο (22/2) αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα. Οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνάνε γενικώς πουθενά στη χώρα τους 6 με 8 βαθμούς το μεσημέρι. Ο παγετός είναι το ζήτημα με -12 -10 βαθμούς γενικευμένο σε βόρειες και ορεινές περιοχές.