«Έχουνε μειωθεί και ο αριθμός των σεισμών και το μέγεθος σε Σαντορίνη και Αμοργό. Αυτό είναι καλό για την ηρεμία των κατοίκων εκεί στο νησί οι οποίοι μένουν εκεί και δεν το έχουν εγκαταλείψει έτσι πρέπει να είναι οπότε λοιπόν τουλάχιστον να τους δοθεί μία δυνατότητα να προσαρμοστούν ας πούμε στη διαδικασία η οποία απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει», σημειώνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών, Βασίλης Λεκίδης στο NaftemporikiTV.
«Δεν ξέρει κανείς με ποια ένταση μπορεί να είναι με αυτό τον ρυθμό τον οποίο βλέπουμε τώρα αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο θα σταματήσει άμεσα γιατί και να σβήσει το φαινόμενο θέλει ένα χρόνο για να σβήσει. Όπως έγινε και το 2011 -2012 που είχαμε το θέμα τότε με το ηφαίστειο. Τώρα όμως το καλό είναι ότι υπάρχουν τα μηχανήματα υπάρχουνε η παρακολούθηση τόσο του Κολούμπο όσο και της Καμένης κλπ. Όλα αυτά παρακολουθούνται. Άρχισαν μάλιστα να γίνονται κι έλεγχοι για πιθανές αστοχίες στο νησί στα δημόσια κτίρια, στα σχολεία στους Δήμους κλπ γίνονται αυτοψίες ήδη από συνεργεία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων της ΔΑΕΦΚ κλπ οπότε τυχόν μικρές αστοχίες προλαμβάνονται και αποκαθίστανται.»
«Το πρόβλημα των κατολισθήσεων είναι μεγάλο το θέμα αυτό, δηλαδή είναι λογικό να έχουμε παρότι οι επιταχύνσεις στην περιοχή της Σαντορίνης δεν είναι πολύ μεγάλες. Οι σεισμοί που γίνονται στον ελληνικό χώρο πχ αυτός που έγινε στο Άγιο Όρος πριν από μία εβδομάδα είχε πολύ μεγαλύτερες επιταχύνσεις γιατί ήταν και το ρήγμα πιο κοντά.»