Skip to main content

Δολοφονία στο Δαφνί: Στον εισαγγελέα ο 47χρονος δράστης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας θα του ασκήσει ποινική δίωξη και θα διατάξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να οδηγηθεί ο δράστης εκ νέου στο ψυχιατρείο

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 47χρονος που το πρωί της Τετάρτης δολοφόνησε, με κομμάτι από σπασμένο καθρέπτη, γυναίκα τρόφιμο σε δωμάτιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Ο 47χρονος, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να του ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να οδηγηθεί εκ νέου στο ψυχιατρείο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ληφθούν καταθέσεις από όλο το αρμόδιο προσωπικό στο Δαφνί, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για όσους νοσηλεύονται γιατί διέπραξαν δολοφονία.

Την ίδια ώρα έχει διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 47χρονος επιτέθηκε στη γυναίκα και τη σκότωσε.

Το χρονικό

Ο 47χρονος ο οποίος πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική νόσο, είχε μεταφερθεί στο Δαφνί, ύστερα από την άγρια δολοφονία που είχε προβεί, με στυλό και ξύλινο κουτάλι, μιας άλλης γυναίκας ασθενούς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο,

Ωστόσο, παρά την κατάσταση του βγήκε από τον θάλαμο όπου νοσηλευόταν και πήγε στο θάλαμο της άτυχης 44χρονης, όπου την τραυμάτισε θανάσιμα με τον σπασμένο καθρέπτη, ενώ τραυματίστηκε και ίδιος από τα γυαλιά.

Στη συνέχεια βγήκε στο διάδρομο όπου ενημέρωσε τους νοσηλευτές για την αποτρόπαια πράξη του και εξαφανίστηκε, πριν φτάσει η Αστυνομία.

Τελικά συνελήφθη στην περιοχή του Σκαραμαγκά, μετά από τηλεφώνημα διερχόμενης, η οποία τον είδε να περπατάει στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και συχνά στη μέση του δρόμου, όπου κινδύνευε να τον πατήσουν τα αυτοκίνητα.

Κρατήθηκε όλη τη νύχτα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, υπό την συνεχή φύλαξη δύο αστυνομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ