«Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας για να κάνει τα χατίρια του Δ. Κουφοντίνα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1, σημείωσε ότι το 2015, ο Δ. Κουφοντίνας, έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό, ενώ το 2021 κάνει απεργία πείνας για να πάει στον Κορυδαλλό. «Αντί να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, βάζει τους μπαχαλάκηδες να σπάνε τα καταστήματα και να κάνουν πορείες. Να τον χαίρεται ο κύριος Τσίπρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου, καθώς υπάρχει ταύτιση, όπως είπε Τσίπρα – Κουφοντίνα και ο Πολάκη, τονίζοντας μάλιστα ότι στην εξουσία έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πόνος του ελληνικού λαού μετά τη χρεοκοπία του ’10 και τα αναγκαστικά σκληρά μέτρα που έλαβαν οι τότε κυβερνήσεις.
«Ο Δεκέμβριος του 2008 ήταν ένα σημείο καμπής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην πραγματικότητα η πολιτική ισχύς του κυρίου Τσίπρα, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του ’08. Μόνο που σήμερα δεν είμαστε στον Δεκέμβριο του ’08 . Οι συνθήκες στην κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικές. Αν περιμένει ο κύριος Τσίπρας έναν δεύτερο Δεκέμβριο για να ξαναφουντώσει πολιτικά, προφανώς κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει απομακρυνθεί πια από όλα αυτά. Δεν υπάρχει σήμερα κανένα παλλαϊκό αίτημα υπέρ Κουφοντίνα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κοντονή είπε πως «Ο κύριος Κοντονής έκανε χθες μία πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, για την οποία ευελπιστώ ότι κάποιος εισαγγελέας θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί. Είπε ότι στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα υπέκρυπτε σκοπιμότητα και μάλιστα δήλωσε διατεθειμένος να μιλήσει για συγκεκριμένες υποθέσεις εάν κληθεί από τις αρχές. Αυτή είναι μία τελείως διαφορετική οπτική. Η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα από τον Τσίπρα δεν είναι πια πολιτική απόφαση αλλά είναι προϊόν συναλλαγής, είτε πολιτικής, είτε άλλης».
Σχετικά με την αγορά, ο υπουργός επεσήμανε ότι και η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος προσωπικά επιθυμούν το άνοιγμά της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, εξηγώντας ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η εικόνα της πανδημίας κάνει αυτήν τη διαχείριση πιο δύσκολη.
«Η πτώση του ιού δεν έχει ακολουθήσει τον ρυθμό που επιθυμούσαμε και αυτό δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τα περιστατικά είναι πολλά. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το πάρεις αψήφιστα. Από την άλλη και ο κόσμος φαίνεται ότι είναι στα όριά του. Όπως βλέπετε, μόλις φτιάχνει ο καιρός στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν αντέχει ο κόσμος και πολύ καραντίνα ακόμα. Είμαστε σε ένα οριακό σημείο», δήλωσε.
Όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων που είναι κλειστές, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι εχθές η Κομισιόν έβγαλε έναν πίνακα για την πορεία των δαπανών ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας, ο οποίος έδειχνε την Ελλάδα στη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την υπερηφάνεια του λέγοντας ότι για αυτό έχει συμβάλει και ο ίδιος.
«Πρώτη ήταν η Σουηδία και δεύτερη η Ελλάδα. Αυτή είναι μία εθνική μας επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση. Όσο η αγορά και η οικονομία μένουν κλειστές, θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.