Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του καλέσματος που απηύθυνε ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία. To «παρών» έδωσαν γονείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, οι οποίοι σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση και ζήτησαν δικαίωση.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας, σε Χαλκιδική, Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς και Πέλλα.
Στη Λάρισα, δεκάδες φορείς της πόλης, όπως και σωματεία, συμμετείχαν στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας τη φράση «Δεν έχω οξυγόνο», όπως ακούγεται να λέει ένα από τα θύματα της τραγωδίας σε ηχητικό ντοκουμέντο.
Πολίτες από όλες τις περιοχές του Βόλου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέκλυσαν την παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, απαιτώντας να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς η Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων επιβατών.
Μεταξύ των αιτημάτων, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, ήταν να μην υπάρξει συγκάλυψη στα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία, ενώ παρουσία είχαν δεκάδες φορείς, σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες από όλη τη Μαγνησία. Της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας προηγήθηκαν και ακολούθησαν πορείες στο κέντρο του Βόλου.
Πλήθος κόσμου, πολίτες, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές οικογένειες με παιδιά, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι και στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ζητώντας δικαιοσύνη και ανάληψη ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Από την κεντρική πλατεία στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έως την λίμνη. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου.
Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην πολυπληθή συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κομμάτων, φορέων, συλλόγων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητές, μαθητές και απλοί πολίτες, ενώ η πορεία που ακολούθησε πέρασε έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας. Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτό το έγκλημα δεν ξεχνιέται και σήμερα είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί».
Χιλιάδες πολίτες απαίτησαν απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Φορείς συλλογικότητες, φοιτητές, οργανώσεις, απλοί πολίτες όχι μόνο από την πόλη αλλά και άλλους δήμους και χωριά των Χανίων, απαίτησαν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους να πέσει φως στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Οι πάνω από 5.000 συμμετέχοντες με συνθήματα πανό και πλακάτ όπου ανέγραφαν ονόματα θυμάτων της τραγωδίας, ζήτησαν δικαιοσύνη για τα θύματα και τιςς οικογένειές τους. «Δικαιοσύνη» και «αλήθεια» οι λέξεις που κυριάρχησαν και κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε το συλλαλητήριο περνώντας μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο.
Συγκέντρωση και πορεία για τα Τέμπη πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο με τη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.