Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α., Νατάσσα Κανέλλου, αναφερόμενη στην διαδικασία παραγωγής εργαστηριακών ψαριών και θαλασσινών.
«Δεν είναι απομίμηση ψαριού, υποκατάστατο, είναι ψάρι-ψάρι. Αυτό είναι η σημαντική διαφορά από τα άλλα, τα υποκατάστατα», τόνισε η κυρία Κανέλλου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες παραγωγής εργαστηριακών ψαριών και θαλασσινών.
Όσον αφορά τη μορφολογία του ψαριού, η ίδια είπε: «Πραγματικά είναι ίδιο με το ψάρι που θα τρώγαμε. Οργανοληπτικά το άρωμα και η γεύση είναι ίδια ακριβώς. Η αίσθηση και η υφή είναι διαφορετική».
Σχετικά με τον τόπο παραγωγής, η καθηγήτρια του ΠΑ.Δ.Α. σχολίασε: «Δεν έχουμε στην Ελλάδα δραστηριότητα με καλλιεργούμενο ψάρι. Δεν υπάρχουν εργαστήρια ή εταιρείες. Όμως στην Ευρώπη και παγκοσμίως και εργαστηριακές ομάδες ασχολούνται με αυτό και εταιρείες πια λανσάρουν προϊόντα. Στη Σιγκαπούρη και πρόσφατα στην Αμερική επιτρέπεται πια να καλλιεργηθεί και να πωληθεί προς κατανάλωση στο ευρύ κοινό το καλλιεργούμενο ψάρι»
Τέλος, για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα: «Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το αποτύπωμα στο περιβάλλον είναι πολύ μικρότερο από τη συμβατική καλλιέργεια, αλιεία κτλ».