Στη Ματσούκα του Πόντου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το τραπέζι της οικογένειας ήταν πλουσιότερο απ’ ό,τι συνήθως. Μαζί με τα κύρια φαγητά είχε φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκια και καρύδια.
«Πριν κάνουν την προσευχή τους και σηκωθούν από το τραπέζι, ο αρχηγός της οικογένειας διάλεγε έξι μεγάλα καρύδια, τα χώριζε προσεκτικά από τη μέση στα δύο, και αφού έδινε το εσωτερικό τους σε όλους, τοποθετούσε τα άδεια κομμάτια σε κύκλο.
Διαβάστε το άρθρο στο pontosnews.gr