Αρχείο που αφορά σε προκήρυξη γραμμένη για την επίθεση του 2010 εναντίον της JP Morgan στο Κολωνάκι, ανακτήθηκε από το λάπτοπ που βρέθηκε στην αποθήκη-γιάφκα του Παγκρατίου.
Το αρχείο έχει τον τίτλο της προκήρυξης που είναι γραμμένος με λατινικά στοιχεία.
Ωστσόσο το κείμενο αυτής καθ΄εαυτής της προκήρυξης δεν έχει ακόμη ανακτηθεί.
Πρόκειται, όπως απεδείχθη, για προκήρυξη που είχε γραφτεί πριν από την έκρηξη στα γραφεία του τραπεζικού οργανισμού.
Η προκήρυξη της εποχής εκείνης έφερε την υπογραφή της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Συνέχεια».
Από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε πως τα χαρακτηριστικά του εν λόγω αρχείου είναι ίδια με αυτά που είχαν βρεθεί στην προκήρυξη η οποία είδε δοθεί στον Τύπο σε ένα cd.
Συγκεκριμένα, από τα χαρακτηριστικά του αρχείου που ανασύρθηκαν, προκύπτει η ώρα και η ημέρα που είχε συνταχθεί η προκήρυξη καθώς και η μετέπεια εγγραφή του κειμένου σε cd και DVD.
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη αποθήκη στο Παγκράτι είχε νοικιαστεί από τον 49χρονο φιλόλογο που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, ενώ τα νέα ευρήματα ανοίγουν τον δρόμο, κατά πληροφορίες, και για συμπληρωματικές διώξεις εναντίον του.
H επίθεση του 2010: Λένιν και… Μόργκαν
Η βομβιστική επίθεση στη JP Morgan είχε σημειωθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον 2ο όροφο των γραφείων του ομίλου της, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Αρκετές ημέρες αργότερα, την επίθεση για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Συνέχεια».
Στο κείμενο της προκήρυξης επιχειρείτο μια οικονομική ανάλυση για τα αίτια της παγκόσμιας κρίσης και τις συνέπειές της στην ελληνική κοινωνία, ενώ σχετικά με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Κολωνάκι ο συντάκτης ανέφερε: «Οι μπάτσοι δεν κατάφεραν να εκκενώσουν το κτίριο παρά το χρονικό περιθώριο της μισής ώρας που τους δώσαμε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν απλά ανίκανοι ή αν είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους».
Η προκήρυξη, με έντοντες συνωμοσιολογικές αναφορές, φιλοξενούσε ένα απόσπασμα από κείμενο του Λένιν, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του ονόματος «Μόργκαν» και παρέθετε τα εξής αποσπάσματα: «Στην Αμερική, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες, των δισεκατομμυριούχων Ροκφέλερ και Μόργκαν, εξουσιάζουν ένα κεφάλαιο 11 δισεκατομμύρια μάρκων… Οι Μόργκαν ασκούν τεράστια επίδραση στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ. Πολλοί πρόεδροι και υπουργοί των ΗΠΑ ήταν ευνοούμενοι των Μόργκαν…».