Skip to main content

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιους ελληνικούς προορισμούς θα αποδράσουν οι Έλληνες

Βίτσα – Ζαγοροχώρια. Φωτ. Odysseas Kouloukythas / SOOC

Οι πληρότητες στα αεροπορικά δρομολόγια

Καστοριά, Ζαγοροχώρια, Πίνδος, Τζουμέρκα, Καλαμπάκα, αλλά και Θράκη παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση, οι Δελφοί και το Πήλιο αποτελούν τις βασικές επιλογές των Ελλήνων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα ταξίδια σε Αχαΐα, ορεινή Αρκαδία και Μάνη.

Παράλληλα, στις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων είναι και μεγάλοι νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη, σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία της χώρας. Ειδικά η Κρήτη, όπως τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Παραμένοντας στο εγχώριο μέτωπο, με βάση τα στοιχεία της Aegean, τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Αθήνας παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 70%, αυξημένη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023.

Και τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν πληρότητα που αγγίζει το 80%, γεγονός που οδηγεί σε μια αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρσι.

Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Χίος και Κως είναι οι προορισμοί εσωτερικού από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της Aegean, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη κίνηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φέτος.