Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Είναι πατριωτισμός να δημιουργούμε μια ισχυρή εθνική οικονομία που θα μας επιτρέψει να κάνουμε αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν αυτοδιαφημίζομαι ως πατριώτης ούτε προβάλω τον πατριωτισμό μου ως διαπιστευτήριο στον πολιτικό μου λόγο. Δεν μίλησα για κανέναν συγκεκριμένα όταν μίλησα για πατριώτες της φακής οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγηθήκατε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για τις πυρκαγιές.

«Ο πατριωτισμός δεν είναι έννοια που πρέπει να την διαφημίσουμε. Είναι στάση ζωής και φαίνεται μέσα από τις συμπεριφορές και τις δράσεις. Έχω μιλήσει για την παράταξη που έχω την τιμή να ηγούμαι. Με την ενίσχυση των εξοπλιστικών. Έχω μιλήσει για το αν προστατεύουμε αυστηρά και δίκαια τα σύνορα μας» σημείωσε για να τονίσει:

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Είναι γεμάτη η ιστορία του κόσμου από εκείνους που αγωνίζονται να πείσουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από τους άλλους αλλά στην πρώτη δυσκολία θα βάλουν την ουρά στα σκέλια».

Κ. Μητσοτάκης για Ν. Παππά: Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν καταδικασμένο πολιτικό