Skip to main content

ΕΛ.ΑΣ.: Τι «έδειξαν» οι περιπολίες σε κέντρο Αθήνας και άλλες περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα

ΕΛ.ΑΣ.

Ο απολογισμός των πρόσφατων επιχειρησιακών δράσεων

Ενισχύονται οι περιπολίες της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης σε σημεία περιοχών όπου έχουν καταγραφεί αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, στο πλαίσιο κατάρτισης και υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ειδικότερα, οι επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν την αυξημένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης σε συγκεκριμένα σημεία, για την αποτροπή της εγκληματικότητας, όπως αυτή έχει χαρτογραφηθεί μετά από συλλογή, αξιολόγηση και διερεύνηση στοιχείων σε προγενέστερο χρόνο.

Για τον σκοπό αυτόν το ειδικό στοχευμένο σχέδιο δράσεων αναπτύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 20 Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αιγάλεω, Άγιο Παντελεήμονα, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά και Σαλαμίνα) με τα εξής αποτελέσματα δραστηριότητας:

  • 32 συλλήψεις για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, ενδοοικογενειακής βίας, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για διωκτικά έγγραφα κ.α.,
  • 36 προσαγωγές
  • 1.132 έλεγχοι ατόμων
  • 824 έλεγχοι οχημάτων
  • 516 βεβαιώσεις κυκλοφοριακών παραβάσεων και
  • αφαίρεση 22 αδειών ικανότητας οδήγησης και 25 αδειών κυκλοφορίας.

Η εφαρμογή του σχεδίου θα αξιολογείται ανά εβδομάδα και θα εκδηλώνονται νέες ανάλογες εξορμήσεις.

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών

Την ίδια ώρα, και από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά το διάστημα 9-19 Οκτωβρίου ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε Πατήσια, Άγιο Παντελεήμονα, Ομόνοια και σε δύο σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς (Σταθμό Λαρίσης και Σταθμό Αττική), ήταν η πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και ο έλεγχος της νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την επιχειρησιακή αυτή δράση πραγματοποιήθηκαν:

  • 402 έλεγχοι ατόμων
  • 200 προσαγωγές και
  • 10 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ 10 άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.
ΕΛ.ΑΣ.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.