Skip to main content

Κ. Πιερρακάκης: Πάνω από 6.000 αποβολές για κινητά – Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές

Θετική η σχολική κοινότητα στις νέες προβλέψεις για τα κινητά τηλέφωνα εκτιμά ο Υπ. Παιδείας

Την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στους αιώνιους φοιτητές προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στον Σκάι), ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε «πλήρεις» τις προβλέψεις της σχετικής διάταξης του νόμου που ψηφίστηκε το 2022 και έκανε λόγο για ένα θέμα που πρέπει να λυθεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανές αντιδράσεις ή φόβοι.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, εκτίμησε ότι η κατάσταση σε τέτοια θέματα είναι πολύ βελτιωμένη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφορικά με τα σχολεία και την απαγόρευση των κινητών, ο υπουργός δήλωσε πως η εφαρμογή του μέτρου είναι «θεαματικά καλή» και ότι οι προβλέψεις έχουν γίνει θετικά αποδεκτές από τις σχολικές κοινότητες, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής οι αποβολές για παραβίαση του νέου νόμου για τα κινητά έχουν φθάσει τις 6.043.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και πως στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στις 20.000 οι κλίνες ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι υφιστάμενες.

Για τη ζήτηση δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον και θα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την πρώτη χρονιά.