Skip to main content

Ιωάννινα: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο με οξεία μέθη – Σύλληψη για την πώληση του αλκοόλ

Δικογραφία και σε βάρος ενός γονέα, στο σπίτι του οποίου έγινε η κατανάλωση των ποτών

Για τη διακομιδή και νοσηλεία δύο ανήλικων λόγω οξείας μέθης ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής από ιατρούς του νοσοκομείου των Ιωαννίνων η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, διαπιστώθηκε ότι οι ανήλικοι είχαν προμηθευτεί το βράδυ του Σαββάτου δύο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού, από επιχείρηση.

Ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη χθες βράδυ και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση, σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος γονέα ενός εκ των δύο ανηλίκων, στο σπίτι του οποίου επακολούθησε η κατανάλωση του αλκοόλ, που είχαν προμηθευτεί οι ανήλικοι.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από το Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.