Skip to main content

18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ στην Πάτρα: Κύπρος και Πόντος κοινή μοίρα, κοινοί αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση

pontosnews

Χιλιάδες Πόντιοι χορευτές έστειλαν μήνυμα αδελφοσύνης, χαράς αλλά και αποφασιστικότητας.

Με ένα κυπριακό ακριτικό τραγούδι, το «Τέσσερα τζιαι τέσσερα» –το οποίο αναφέρεται στο φόνο ενός μικρού αγοριού στο πηγάδι–, και την απόδοσή του χορευτικά από το Τμήμα Χορού του Δήμου Πατρέων, άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου το 18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα.

Οι κυπριακοί χοροί συνεχίστηκαν, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην πολύπαθη Κύπρο.

Λίγο πριν οι χορευτές από τα 470 πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΕ πλημμυρίσουν το «Δημήτριος Τόφαλος», ο ένας εκ των παρουσιαστών, ο ηθοποιός και δάσκαλος υποκριτικής Γιώργος Συμεωνίδης –η καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής Μελίνα Γιαλαμά, που με τον δικό της μοναδικό τρόπο «έδενε» τις παρουσιάσεις των ΣΠΟΣ, ήταν συμπαρουσιάστρια– κάλεσε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό. Δίπλα του στεκόταν η εθελόντρια διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας Λαμπρινή Παπαπροκοπίου, μια πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης.

Διαβάστε το άρθρο στο https://www.pontosnews.gr/779498/pontos/pontiakoi-syllogoi/18o-panelladiko-festival-pontiakon-choron-tis-poe-stin-patra-kypros/