Skip to main content

18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Αυλαία για το ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός της ΠΟΕ – Γεύσεις από τον Πόντο στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα

(φωτ. αρχείου: poe.org.gr)

Με ρυθμούς, χρώματα και «αρώματα» από τον Πόντο καθώς και με συναισθήματα περηφάνειας αλλά και χαρμολύπης για την αλησμόνητη πατρίδα θα «πλημμυρίσει» το κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» της Πάτρας, στο οποίο έχουν ραντεβού το Σάββατο 19 Οκτωβρίου Πόντιοι από κάθε γωνιά της χώρας. Θα βρεθούν στην όμορφη πόλη της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο γεγονός που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), μετά από τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Πρόκειται για την 18η ετήσια αντίστοιχη εκδήλωση της ΠΟΕ, που διοργανώνει φέτος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων. Μία εκδήλωση, η οποία φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία των προηγούμενων αλλά και να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της σύγχρονης ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.

Διαβάστε το άρθρο στο pontosnews.gr